Första ejuice-mixningen, lär sig av sina misstag

När du får hem ditt första paket med ejuicer och smaker du beställt är man såklart exalterad och vill mixa o vejpa dem direkt, men att det inte är rätt väg vet de flesta men det visste inte jag när jag fick mitt första paket av basvätska och essenser.

Här är mitt första försök och misstag med egen ejuice

Jag hade fått hem min basvätska med PG/VG fördelningen på 75% PG och 16mg nikotin. Till att börja med var min tanke att jag ville ha en färdig ejuice med ca 8mg nikotin, och utan att efterforska något nämnvärt antog jag man blandade ca 50/50. Hahaha gissa om jag skulle få en överraskning.

Smakerna jag fick samtidigt som basvätskan var Decadent Irish Coffee och Coconut Extra från the Flavour aprentice. Jag var så nyfiken på Kokosnöt så jag skruvad upp tanken till min förångare och hällde en del koncentrerad kokosnöt rätt i tanken, droppade lite direkt på bomullen i coilen, skruvade ihop den skakade och började vejpa. 15% av tankens innehåll var nog Kokosnöts-essens.

Åhh Härre Gud vad äcklig upplevelse, superkoncentrat superkemisk smak av kokos så jag trodde jag skulle spy, och hela lägenheten stank av kokosnöt. Till och med efter jag tömt och kokat ur tanken och bytt coil kunde jag känna smaken av kokos en vecka senare.

Jag förstår att ni skrattar gott på min bekostnad nu, och det bjuder jag på. Kanske någon annan gjort något liknande men jag räknar inte med att någon i sådana fall skulle erkänna det.  Till att börja med denna kokosnöts essens blandas nog bäst på 1-3%, för det andra så blandar man ju såklart i en flaska och inte direkt i din förångare, och för det tredje skall blandningen stå och dra någon vecka minst så smakerna och basvätskan blir en och samma.
Åtminstone ska man värma upp och låta kallna några timmar om man har riktigt bråttom.

Sedan gjorde jag min hemläxa, typish….

Efter min första fadäs googlade jag runt och gjorde en del efterforskningar och mitt första försök att blanda min egen ejuice med Irish Coffee blev ganska bra. Då blandade jag 12% Decadent Irish Coffee och lät det stå och dra i ett mörk skåp någon vecka. Det blev så bra så jag startade liten massproduktion och gjorde ca 40ml ejuice varje vecka vilket är mer än jag gör av med men denna process startade jag efter att jag skaffat ny basvätska på 6mg nikotin och 80% VG så mina juicer ligger nog på 4-5 mg nikotin och troligtvis mycket svagare än vad många andra vejpar.

Please follow and like us:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial