Lista ut hur du vill vejpa

Så jag har haft min eVic ett tag nu och det är som en helt ny värld öppnats för mig. Men att lista ut vad du gillar i vejping-djungeln är inget du gör över en natt, vad jag menar är att du får ut så mycket olika upplevelser av vejping beroende på hur du kombinerar alla faktorer som smak på ejuice, nikotinstyrka, PG/VG fördelning, förångare, ohm, watt och så vidare.
Och du kan inte bara googla dig till bästa kombinationen för vi gillar alla olika.

Jag själv, jag har inget behov av att göra stora ångmoln som en del andra, Jag vill ha en god smak i munnen och lite lagom riv i halsen, men inte för mycket, bara lite lagom för att simulera känslan när du inhalerar ett bloss från en vanlig cigarett.  Just nu åstadkommer jag detta med min eVic VT oftast inställt på mellan 12-15W samt med bra tank & förångare och coils på 0.50 & 1.20 ohm från kangertech. 6mg nikotinstyrka i ejuicerna verkar vara alldeles lagom för mig med PG/VG fördelning på 75% PG. Men detta var inget jag listade ut över en natt utan något jag fått testa mig fram till och det har nog blivit en del misstag på vägen och fler kommer det med all sannolikhet att bli.
6mg nikotin verkar motsvara ca 2-4 cigaretter om dagen enligt de flesta diagram jag hittat på nätet.

Halsblosset

Till och med sättet du drar in blossen varierar beroende på vem du frågar. Jag brukar oftast göra lite som när jag rökte vanliga cigaretter, först fyller jag munnen med ånga, väntar någon sekund och sedan andas jag in det, men inte alltid. Ibland stoppar jag precis när ångan är på väg ner i halsen och andas ut det genom näsan för det känns som jag känner mest av smakerna på det sättet.

E-Juice

Ejuice-paketet jag från början hade blivit sponsrad med började ta slut så jag blev tvungen att fylla på lagret. Jag spanade in några webshoppar som min vän brukat handla i och min första order innehöll Dekang Coffee, Caramel Mocha-Irish coffee. Jag visste sedan tidigare att jag gillade juice med kaffe-smak men när jag väl fått hem, och fått smaka på Irish Coffee var jag fast. När jag verjpade det gav det mig inte bara känslan av att röka utan även lite av belåtenhetskänslan man får när man smuttar på morgonkaffet i en del bloss, och i en del andra bloss lite mer smak av dessert.

Behöver större juice-lager

Jag insåg ganska snart att 10ml flaskorna med ejuice man köper inte kommer att räcka för evigt och det blir ganska dyrt i längden. Det vore kanske ekonomiskt att börja blanda lite ejuice själv så jag börjar undersöka vad jag behöver för att blanda egen ejuice.  Min nästa beställning blev därför lite Basvätska med nikotin och essencer med smak av Irish Coffee, Kokosnöt, spruta för dosering, tomma flaskor osv.

Vad man ska göra och framför allt INTE göra när man får sitt första mix-kit skulle jag kanske googlat lite mer men det blir en jättebra historia för min nästa post.

Tack för att ni läser 🙂

Please follow and like us:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial