Vejpa e-cigarett, Hur funkar det?

När folk ser mig med min E-cigarett eller man nämner att man vejpar så kommer det ofta en del olika frågor om Vejpa e-cigarett, hur fungerar det och vad är e-cigarett osv så jag ska försöka förklara det lite kortfattat.

När du vejpar

så inhalerar du en förångad vätska som kallas ejuice eller eliquid med nikotin om man så önskar, men det är inget krav och det fungerar lika bra med nikotinfritt.

Vad vejpar du?

Ejuicen du vejpar består av ofarliga smakämnen samt en basvätska baserad på antingen propylenglykol (PG) eller vegetabiliskt glycerin (VG) men i de flesta fall en blandning av de två och de anses säkra för konsumtion. I själva verket används de ofta som livsmedelstillsatser i en mängd olika kommersiellt tillgängliga produkter. VG avger mycket ånga och PG ger mer riv. Vanligast är en blandning med mer PG än VG, men vissa föredrar enbart VG eller enbart PG. VG har en tjockare och mer trögflytande konsistens än PG. Till de med astma rekommenderas högst 10% VG.

Vad vejpar du med?

Du vejpar med E-cigarett såklart och den är batteridriven, men de finns i alla möjliga modeller och prisklasser och det kan vara lite klurigt att lista ut vad det är man ska ha. på E-cigaretten sitter en tank för ejuicen samt en förångare

Vart vejpar du?

Du vejpar överallt om du frågar mig då det inte luktar illa och inte är någon passiv effekt av vejping, i alla fall inte vid normal eller restriktiv användning. Såklart handlar det om att visa hänsyn och ha respekt för hur andra upplever din vejping och man behöver inte blåsa ånga i ansiktet på folk. Hemma vejpar jag inne men hemma hos vänner och släkt frågar jag om det är Ok. I offentliga sammanhang gör jag som vanliga rökare och går ut då vejping fortfarande är ganska nytt i Sverige och man inte vet riktigt hur folk skulle reagera med jag vet att många krögare säger det är OK att vejpa i deras lokaler så länge det inte är någon som klagar eller störs.

Sidoeffekter av Vejping

När du vejpar bör du dricka mer vatten än normalt, och spec vintertid kan det vara lite större behov av någon återfuktande hudlotion då PG/VG ämnena i basvätskan har en uttorkande effekt på de flesta.

// Vape on!

Please follow and like us:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial