Vejpar och får torr hud runt ögonen

Torr hud

Har du börjat vejpa och fått torr hud speciellt runt ögonen? Då tillhör du samma kategori som mig och troligtvis några till. Det verkar varken vara vanligt eller ovanligt och det kan nog bero på både överkänslighet/allergi mot vissa komponenter i din ejuice, eller allmän uttorkning.

Är det ejuicen jag är överkänslig mot?

Detta är en uppföljning till min tidigare post i ämnet, där jag kom fram till att jag var överkänslig mot VG (vegetabiliskt glycerin) då jag hade mindre problem med torr hud och kliande ögon när jag vejpade ejuice som hade bara 25% VG än när jag vejpade ejuice som hade 80% eller 100% VG, och skaffade ny basvätska med 100% PG (propylenglykol) för att kunna blanda 75/25% PG/VG igen.

Jag blev bättre en ett tag efter att jag bytt till ejuice med enbart 25% VG, men det var temporärt och efter en tid kom problemen så smått tillbaka om än inte lika extrema. så jag testade 100% PG också men tyckte inte det gjorde någon skillnad.

Torr hud bara uttorkning pga PG/VG och väder?

Jag är som sagt inte riktigt säker längre på att det bara är överkänslighet mot PG/VG jag har längre, det kan vara så enkelt att jag reagerar starkt på uttorkningen som kommer av PG/VG basen i kombination med det torra vintervädret, eller ev någon allergiliknande reaktion på smakämnena i de ejuicer jag brukar blanda.

Jag fortsätter just nu med att vejpa ejuice med ca 25-30% VG, funderar på att testa 50/50 för att se om det gör någon skillnad, men jag har även skaffat ny uppsättning av aromer och nikotin/PG/VG bas från annan leverantör för att se om det gör någon skillnad.

Aromerna i ejuicen

Aromerna försöker jag också vara mer aktsam med, till ex: om en arom innehåller etanol/alkohol så försöker jag vara noga med att låta ejuicen andas och på så sätt förånga alkoholen innan jag vejpar den. använder inga aromer som innehåller olja då det inte längre anses nyttigt och det dessutom inte ska vara bra för dina coils.

Vätska, vatten, H2O

Dricker mycket mer vatten än normalt, vilket är lätt att komma ihåg de dagar ögonen kliar mer, men desto svårare att minnas de dagar de kliar mindre.

Hudkräm, hudlotion, kokosolja mot torr hud

Såklart har jag testat alla möjliga ögon och hudkrämer och tyckt att de flesta gjort väldigt liten nytta. Något jag däremot tyckt varit riktigt bra är kokosolja. Jag har bara kokosfett hemma så jag smälter lite sånt i handflatan och smörjer in med runt ögonen och det lindrar irritation väldigt bra samtidigt som det verkar återfukta huden extremt bra.

Hudirritation försvinner mer och mer

Börjar så smått bli bättre och bättre, och hoppas att det inte är temporärt igen, exakt vad som gör mig bättre är svårt att säga då jag testar både nya aromer, basvätska och kokosolja samtidigt som den torra vintern avtar och det börjar våras. Men jag kör på och uppdaterar så snart jag kommer att tänka på något mer….

Please follow and like us:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial